کمپانی استرالیایی «اس‌او‌اس مارین» بر ضرورت نجات گونه‌های مختلف «آب‌بازان» شامل نهنگ‌ها، دلفین‌ها و گرازماهیان از تورهای ماهیگیری در آب‌های بنگلادش تاکید کرد.

به گزارش زیست آنلاین از ایسنا زندگی ماهیگیران بنگلادشی و آب‌بازان (گونه‌هایی از پستانداران آبزی) در آب‌های ساحلی بنگلادش با هم گره خورده است. صیادان که به عنوان برادران دریایی آب‌بازان محسوب می‌شوند در سوگ مرگ این شکارچیان قهار اقیانو‌س‌ها می‌نشینند که ناخواسته در تورهای آنها گیر می‌افتند.

«برایان اسمیت» و همکارانش که از اعضای اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت (IUCN) هستند و با «اس‌اواس مارین» همکاری می‌کنند در تلاش برای یافتن راه‌حلی هستند که برای طرفین مفید است. آنها با استفاده از فرآیندهای جدید و سیستم موقعیت یاب جهانی (GPS) طرح جدیدی را اجرا کردند که هم برای آب‌بازان و هم برای صیادان مفید است.

این پروژه با تخصیص تجهیزات جهت‌یابی در شش کشتی ماهیگیری آغاز شد. این کشتی‌ها هر کدام 37 سفر دریایی انجام داده‌اند که هر یک از این سفرها هشت تا 12 روز و طی پنج ماهی که صیادان چهار مورد گیر افتادن آب‌بازان در تورهای ماهیگیری را گزارش کردند به طول انجامید. متاسفانه صیادان تا وقتی که تورهای ماهیگیری خود را از آب بیرون نکشیده‌اند از گیر افتادن آب‌بازان در تورهای ماهیگیری مطلع نمی‌شوند و این حیوانات بی‌گناه دست‌کم چهار ساعت در تورهای ماهیگیری زیر آب گیر می‌افتند و این بدین معناست که دیگر امیدی به نجات آنها وجود ندارد.

به گزارش ایسنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت، این مسئله نیاز جدی به استفاده از یک زنگ هشدار صوتی را ضروری می‌کند تا به صیادان نسبت گیر افتادن آب‌بازان در تورهای ماهیگیری هشدار دهد. از زمان اجرای این طرح تاکنون، صیادان از اجرای آن بسیار راضی هستند زیرا می‌توانند با کمک تجهیزات GPS‌ در عین حال با اطمینان خاطر از مسیرهایی حرکت کنند که از احتمال گیر افتادن آنها در امواج و طوفان‌های شدید جلوگیری کند. به این ترتیب ایجاد شبکه‌های امن برای دلفین‌ها و صیادان با استفاده از این سیستم ردیاب برای طرفین سودمند است.


منبع:ایسنا