مسئولان محیط زیست و کارشناسان حیات‌وحش نسبت به آنچه «انقراض خاموش» نسل زرافه‌ها خوانده شده است هشدار دادند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی
خبرگزاری تسنیم، کارشناسان فعال در حوزه حفظ منابع طبیعی می‌گویند نسل زرافه، بلندترین حیوان روی دنیا به دلیل شکار و درخطر بودن زیستگاه این جانور رو به انقراض (risk of extinction) است.بر اساس گزارش CNN، شمار زرافه‌ها در 30 سال اخیر به 40 درصد کاهش‌یافته است که این میزان هشداری برای این جانور تلقی می‌شود.


به گفته این منابع، زیستگاه زرافه‌ها که عمدتاً مناطق جنوب و غرب آفریقاست اکنون در فهرست گونه‌های در خطر انقراض اتحادیه بین‌المللی حفاظت از محیط‌ زیست (IUCN) قرار دارند.









از جمله عوامل کاهش تعداد زرافه‌ها از سال 1985، افزایش جمعیت انسانی و توسعه کشاورزی و ناآرامی‌های داخلی در آفریقا بوده است.برآوردها حاکی از آن است که تعداد زرافه‌ها در حیات‌وحش در سال 2015 به 97 هزار راس رسیده است که این آمار نگران‌کننده است.کارشناس اتحادیه بین‌المللی حفاظت از محیط‌ زیست، «جولیان فنسی» در این رابطه می‌گوید: "زرافه‌ها معمولاً در پارک‌های حیات‌وحش و باغ‌وحش‌ها در معرض دید عموم قرار دارند و به این دلیل مردم و به‌ویژه فعالان در حوزه حفظ منابع طبیعی نمی‌دانند که این حیوانات «انقراض خاموش» را سپری می‌کنند".


زیستگاه زرافه‌ها در قاره آفریقا به ویژه کشورهای چاد در شمال، آفریقای جنوبی در جنوب، نیجر در غرب و سومالی در شرق است.منبع غذایی اصلی زرافه‌ها برگ‌های اقاقیا هستند که هر حیوان گیاه‌خواری قدش به آن‌ها نمی‌رسد.