مدیر پروژه ملی حفاظت از یوزپلنگ آسیایی با بیان اینکه تعداد یوزپلنگ در زیستگاه‌های جنوبی کشور کاهش یافته است، گفت: طی دو سال اخیر طعمه‌های یوز حدود 30درصد افزایش یافته است.






هومن جوکار در گفت‌و‌گو با فارس ضمن اشاره به آغاز سرشماری جمعیت گونه جانوری یوزپلنگ آسیایی در کشور ، اظهار داشت: این سرشماری از اواسط آذرماه سال جاری در تمامی زیستگاه‌های این گونه جانوری آغاز شده است و برای کسب نتایج حداقل 6 ماه زمان لازم است.


مدیر پروژه ملی حفاظت از یوزپلنگ آسیایی در ادامه افزود: بر اساس مشاهدات توسط دوربین‌های تله‌‌ای به دلایل نامعلومی که در حال بررسی نیز است، تعداد یوز‌ها در زیستگاه‌‌های شمالی افزایش و در زیستگاه‌های جنوبی کاهش یافته است.


وی با اعلام اینکه در یک ماه گذشته 16 یوز در زیستگاه توران مشاهده شده است، اضافه کرد: در هفته گذشته یک خانواده یوز به همراه یک مادر و سه توله یوز در منطقه توران دیده شده است که بنابر مشاهدات می‌توان گفت توله یوزها در بهار 93 به دنیا آمده‌اند.
جوکار همچنین با اشاره به حادثه ناخوشایند کشته شدن یک توله یوز به همراه یوز مادر در جاده محور شاهرود - سبزوار، بیان داشت: طعمه‌‌های یوزپلنگ آسیای طی دو سال اخیر در زیستگاه‌های این گونه جانوری حدود 30 درصد افزایش یافته است.
مدیر پروژه ملی حفاظت از یوزپلنگ آسیایی ، قوچ، میش، کل، بز، جبیر، آهو و همچنین خرگوش را از جمله طعمه‌های یوزپلنگ عنوان کرد.



وی درباره احتمال تکثیر در اسارت دو یوز
« دلبر و کوشکی»، بیان داشت: این دو یوز طی یک ماه آینده در فواصل زمانی مشخص در کنار هم قرار می‌گیرند و تمامی فیلم‌های رفتاری دلبر و کوشکی توسط شان مک کوین (یکی از سرشناس‌ترین متخصصین جهان در زمینه تکثیر یوزپلنگ در شرایط اسارت آسیایی) بازبینی می‌شود و از این طریق احتمال بارداری دلبر اعلام و در نهایت آزمایش‌های لازم برای اثبات این امر انجام می‌شود.


جوکار خاطرنشان کرد: باید توجه داشت که یوزپلنگ یکی از سخت‌ترین گربه‌سانان برای تکثیر در اسارت است.


منبع:فارس