دستگیری یک نفر شکارچی متخلف حرفه ای و کشف اجزاء بدن یک مرال در ساری

۳ مرداد ۱۳۹۳
پایگاه خبری دیده بان محیط زیست و حیات وحش ایران: نیروهای یگان محیط زیست استان مازندران با همکاری محیط بانان پارک ملی پابند موفق شدند یک نفر شکارچی متخلف حرفه ای را دستگیر کنند.

مسئول پارک ملی پابند در این باره گفت: این شکارچی حرفه ای مدتها به شکار غیرمجاز حیات وحش در مناطق جنگلی استان مازندران مبادرت نموده و هربار به طریقی موفق شده بود بدون برجا گذاشتن مدرک جرم یا ردی از خود از دست محیط بانان بگریزد.

مهندس علی کلانه افزود: پس از مدتها تحقیق و بررسی نیروهای یگان حفاظت محیط زیست مازندران و محیط بانان پارک ملی پابند در تاریخ ۹۳/۵/۱ پس از اخذ نیابت قضایی شب هنگام و بطور غافلگیرانه وارد منزل فرد مظنون در شهر ساری شده و به بازرسی از این مکان پرداختند.
در جریان بازرسی از منزل این متخلف اجزاء بدن و در نفتیش یخچال منزل وی مقادیری گوشت متعلق به یک مرال (گونه حمایت شده و در معرض انقراض) به همراه یک قبضه اسلحه شکاری ساچمه زنی مجاز، تعدادی فشنگ ساچمه زنی و تعدادی فشنگ گلوله زنی کشف و ضبط گردید.
با توجه به کشف تعدادی فشنگ گلوله زنی و عدم مشاهده اسلحه مربوطه در منزل به احتمال فراوان این شکارچی متخلف دارای یک قبضه اسلحه گلوله زنی غیرمجاز می باشد که سلاح مذکور را در نقطه ای از جنگل مخفی نموده است و صرفا در زمان مراجعه برای شکار از این اسلحه استفاده نموده و مجددا آنرا در جنگل مخفی می کند که تحقیقات در این زمینه ادامه دارد.
این متهم پس از تنظیم صورتجلسه تخلف و تشکیل پرونده به مراجع قضایی معرفی گردید.






مرال (گوزن قرمز) بزرگترین گونه گوزن ایران می باشد و در گستره جنوبی دریای خزر یعنی مناطق جنگلی استان‌ های گیلان، مازندران و گلستان زندگی میکند.


متاسفانه در سال های اخیر به علت شکار بی رویه و تخریب رویشگاه های جنگلی جمعیت گونه شدیدا کاهش یافته و نسل مرال در خطر انقراض قرار گرفته است.


ایجاد جاده های متعدد توسط ادارات منابع طبیعی برای بهره داری در عمق جنگل ها علاوه بر آنکه دسترسی افراد متخلف و شکارچیان غیرمجاز را به عمق جنگل های شمال ممکن ساخته است، ایجاد صدای اره برقی و رفت آمدهای متعدد برای برداشت چوب، امنیت را در تمامی زیستگاه های مرال حتی در دورافتاده ترین نقاط جنگلی از بین برده است.

با توجه به جنگلی بودن زیستگاه این گونه و عدم امکان سرشماری به روش مشاهده مستقیم در نقاط جنگلی، آمار دقیقی از تعداد مرال های باقیمانده در کشور وجود ندارد اما چیزی که مسلم است جمعیت این گونه در بسیاری از مناطق جنگلی شمال کشور بطور کامل از بین رفته و یا شدیدا کاهش یافته است.