وسوسه ساختن یک آکواریوم در سیاتل از اواسط دهه 60 میلادی در ذهن مسئولین شهری و طبیعت دوستان شکل گرفته بود. مشکلات و موانع متعدد باعث شد که این مهم تا سال 1973 به مرحله اجرا نرسد. در سال 1977 درهای این آکواریوم به روی علاقه مندان گشوده شد و تا به امروز میزبان بیش از 22 میلیون بازدید کننده بوده است. این آکاریوم همچنین در خلال این سال ها برای نزدیک به 1.6 میلیون دانش آموز کلاس های آموزشی برگزار کرده است. آکواریوم سیاتل که تحت لیسانس انجمن باغ وحش ها و آکواریوم های آمریکا فعالیت می کند، نهمین آکواریوم بزرگ آمریکا است و از نظر جذب گردش گر رتبه پنجم را در بین مقاصد توریستیِ منطقه پاجت ساوند واشنگتن دارا است.
این آکواریم از زمان تاسیس تا سال 2010 وابسته به دپارتمان پارک ها و تفریحات شهر سیاتل بود و در این سال به نهادی غیر انتفاعی واگذار شد و با مدیریتی جدید دوران نوینی را آغاز کرد، دوران جدیدی که تمام موسسات وابسته به نهاد های شهری مشابه بنا به سیاست های کلی مصوب شده آن را تجربه کرده اند. در سال 2007 آکواریوم سیاتل 18000 متر مربع به مساحتش افزوده شد که از جمله ی بخش های اضافه شده در این فضا می توان به آکواریومی با 120000 گالن آب اشاره کرد.

در حال حاضر این آکواریوم شامل شش بخش می شود که هر کدام قسمتی از حیات موجودات وابسته به دریا را به نمایش می گذارند.

  • پنجره ای رو به آب های واشنگتن: در این بخش بازدیدکنندگان با طبیعت محلی واشنگتن و آبزیانش سر و کار دارند. در واقع وقتی پا به این بخش می گذاریم این ما هستیم که از درون آکواریوم دنیای آزاد موجودات دریایی واشنگتن را نظاره می کنیم.


  • زندگی بر لبه: این بخش شاید جذاب ترین قسمت برای کودکان باشد. اینجا ما بی واسطه با آبزیان در ارتباطیم و حتی می توانیم با انگشتان خود آن ها را لمس کنیم، دستمان را درون آب ببریم و بی هیچ حجابی به فهم زندگی آن ها بپردازیم.



  • صخره های مرجانی اقیانوس دیگر بخش این آکواریوم بزرگ است که ما را در مواجهه با جنگل مرجان ها و موجوداتی که زیستگاهشان در طبیعت همین صخره ها است، قرار می دهد.


  • پرنده ها و ساحل: همانطور که از نام این بخش پیدا است، در این قسمت ما با پرنده هایی سر و کار داریم که زیستگاهشان سواحل دریا ها است.


  • گنبدی زیر آب: برای ورود به این بخش از میان یک تونل باید بگذریم و وقتی پا درون این گنبد می گذاریم می توانیم صدها نوع ماهی بومی را در زاویه دیدی 360 نگاه کنیم.


  • پستانداران دریایی: در این بخش با فک ها، سمور ها و سیل ها سر و کار داریم. آکواریوم سیاتل جزو معدود آکواریوم هایی است که چنین قسمتی دارند. همچنین باید اشاره کنیم که آکواریوم سیاتل اولین آکواریومی است که در آن با تلاش پژوهشگران و متخصصان، سمور ها زاد و ولد می کنند.


مثل خیلی از آکواریوم های دیگر، آکواریوم سیاتل نیز تنها به نمایش موجودات مربوط به دریا اکتفا نکرده است و با برگزاری نشست ها و سمینار ها، تحقیقات گسترده (حتی خارج از آکواریوم) و برگزاری کلاس ها و دوره های آموزشی به دنبال دست یافت به جهانی امن برای دریا و و ساکنینش است. در همین راستا این آکواریوم در سال 2012 سند چشم اندازی بیست ساله را تدوین نموده است. از اهداف اصلی این سند علاوه بر توسعه فیزیکی دو برابری، تمرکز بیشتر بر فعالیت های پژوهشی-آموزشی است. (سعی می کنیم در آینده بیشتر در مورد جزئیات این سند برای شما بنویسیم)

این آکواریوم که سالانه نزدیک به 12.5 میلیون درآمد از طریق فروش بلیت، دریافت حق عضویت، کمک های خیریه و ... دارد برای اجرایی کردن اهداف تدوین شده در سند چشم انداز بیست ساله خود نیاز به بودجه ای معادل 1070 میلیون دارد. این بودجه تقریبا یک دهم درآمد یک ماه ایران از فروش نفت است. وقتی تنها یک بنگاه اقتصادی چنین توانایی عظیمی آن هم در چهارچوب اقتصادی پایدار را دارا است، می توان تخمین زد که وجود بنگاه های اقتصادی مشابه صرف نظر از تمام نکات مثبت دیگر، تنها و تنها می تواند چه میزان تاثیری بر اقتصاد یک کشور بگذارد.


منبع : absokoun