Polianthes tuberosa : اسم علمی
گل مريمدر جهان در دونوع پرورش مي يابداين دو نوع عبارتند از :
پايه بلند يا شکوفه اي و نوع پايه کوتاه يا گوشتي نوع پايه بلند آن داراي گلهاي ريز و شکوفه مانند است وطول شاخه هاي آن گاهي تا يک متر و هشتاد سانتي متر ميرسد
پايه کوتاه آن که داراي گلهاي درشت و گوشتي است و طول شاخه آن از پايه بلند کوتاه تر و ضخامت شاخه آن بيشتر است
گل مريم در کشورهاي مختلف از جمله هلند و ايران و چند کشور ديگر پرورش مي يابد در ايران نيز اين گل به صورت تجارتي توليد مي شود بيشترين توليد گل مريم در ايران در فصل بهار و تابستان در گلخانه ودر فضاي باز در شهر ورامين و در فصل پاييز و زمستان در شهر دزفول استرنگ گل مریم سفید و در اثر عملیات به نژادی رنگهای دیگر به آن اضافه شده است و خلوص آن از ذست رفته است
نیازهانور: نیاز نوری بالایی دارد و محیطهای آفتابی را برای رشد و گلدهی میپسندد
دما: پياز مريم به سرما حساس بوده و در زمستان بايد از خاک خارج گرديده و در انبار نگهداري شود. اگر دماي هوا در فضاي باز، بين 30-20 درجه سانتيگراد باشد ميزان توليد پياز به بالاترين مقدار خود مي رسد. دماي بهينه نگهداري بوته مريم 5/29-5/15 درجه سانتيگراد مي باشد و چون گياه به سرما حساس است دماي پائين 10 درجه سانتيگراد به آن آسيب مي رساند.
رطوبت: خاک گل مریم باید دائما مرطوب باشد
آبیاری: در آبياري مريمنبايدزياده روي کرد بهتر است در تابستان هفته ای 3بار آبیاری شودودر پاییزوزمستان یک هفته در میان تا 15 روز یکبار آبیاری شود
تغذیه: از نظر تغذیه این گیاه به مواد غذایی زیادی نیاز دارد و باید از کود های تکمیلی استفاده شود
خاک مناسب: PH:6-7 را میپسندد خاک مريم بايد سبک ، شني ، حاصلخيزوبا زهکشي خوب باشد.
تکثیر: تکثیر آن از طریق کشت بذر و پیاز است
منبع: گلهای آپارتمانی و شاخه بریدنی تالیف مهندس داریوش شیراوند و مهندس فروزان رستمی