دیده بان حقوق حیوانات: به دلیل صید غیر مجاز و تهدید زیستگاه سمور آبی گیلان در خطر انقراض قرار داردبه گزارش روابط عمومی حفاظت محیط زیست استان گیلان،سمور آبی یا شنگ پستانداری است بسیار زیرک و متاسفانه اخیرا به دلیل به دام افتادن در تورهای ماهیگیری تعبیه شده در تالابهای استان و از طرفی توسعه پرورش ماهی و اقدام به مبارزه صاحبان مراکز پرورش با این جانور (به عنوان آفت) با خطر جدی تری روبه رو شده است.
این گزارش می افزاید: صید غیر مجاز در تالاب ها علاوه بر ضربات موثری که بر جمعیت آبزیان وارد می نماید، مفهومی را با عنوان صید ضمنی یا ( Beaching) به دنبال دارد در این خصوص دام های پهن شده گاهی صید های ناخواسته ای را در خود جا می دهند که از جمله آنها این پستاندار بسیار زیبا و نادر می باشد.
گاهی نیز دیده می شود که استخرهای پرورش ماهی و علی الخصوص ماهیان سرد آبی برای جلوگیری از عدم ورود این پستاندار به حوضچه های پرورش در ورودی مزرعه استخری را تعبیه می نمایند که متاسفانه جریان برق به آن وصل می شود. در این رهگذر پستاندار به محض تماس با آب استخر به دلیل برق گرفتگی جان خود را از دست می دهند و یا گاهی با اسلحه با این جانور مبارزه می شود.
در صورتیکه اگر نگاه منصفانه ای وجود داشته باشد اغلب استخرهای سرد آبی در کناره های رود خانه ها و مماس بر زیستگاههای این گونه بی نظیر ساخته می شود که حیوان جهت دستیابی به غذا گاهی(به دلیل کمبود مواد غذایی) از استخرهای پرورش ماهی استفاده می نماید.
از طرفی چنانچه در مهندسی سازه های شیلاتی ارتفاع سطح آب از لبه حوضچه ها را افزایش دهند حیوان به دلیل تشخیص اینکه پس از پریدن در استخر توانایی برگشتن به سطح استخر را نخواهد داشت وارد حوضچه ها نمی شود . کما اینکه در کشور آلمان هم اکنون این امر اجرا می شود و این راه حل نیز توسط پژوهش گر برجسته آلمانی(هایدمن) ارائه شده است. شنگ یا سمور آبی تاکنون در ایران از تهران، گیلان، مازندران، گلستان، اصفهان، فارس، خوزستان، آذربایجان و لرستان گزارش شده است . این پستاندار بسیار محتاط است و به همین دلیل بسیار کم دیده می شود. فعالیت این حیوان عمدتا در شب بوده و غذای اصلی آن ماهی است و این جانور علی الخصوص ماهیهای کوچک و متوسط و مریض را شکار می کند. علاوه بر آن شنگ از حیوانات دیگر نظیر قورباغه، خرچنگ و جوندگان مخصوصا موش آبی تغذیه می نماید که این امر نقش موثر آن را در تنظیم جمعیت جوندگان نشان می دهد.
قابلیت این گونه از منظرزیست شناسی در محیط آبی و دویدن در محیط خشکی از او شکارچی بسیار ماهری ساخته است. این جانور دارای بدنی دراز و نسبتا باریک و دم بلند است طول بدن تا ۷۵ سانتی متر و طول دم آن ۵۰ سانتی متر است سر مسطح و پوزه کوتاه و رنگ قهوه ای بدن از دیگر مشخصات شنگ بشمار می رود. این گونه منحصر به فرد به دلیل ذهنیت منفی صیادان و استخر داران و گاهی به دلیل پوست آن که به قیمتهای بسیار ناچیز به فروش می رسد و حتی گاهی به خارج از کشور فرستاده می شود، در معرض خطر انقراض قرار گرفته است هم اکنون این گونه در فهرست کتاب سرخ موسسه I.U.C.N (اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت) در طبقهء در معرض تهدید قرار می گیرد.