۱ خرداد ۱۳۹۶
پایگاه خبری دیده بان محیط زیست و حیات وحش ایران: ۲۲ ماه MAY مصادف با اول خردادماه از سوی سازمان ملل متحد روز جهانی تنوع زیستی (IDB- International Day for Biological Diversityyy) ، برای افزایش درک و آگاهی مردم جهان از اهمیت مسائل مربوط به تنوع زیستی نام گرفته است.


تنوع زیستی چیست؟
تنوع زیستی (Biological Diversity که به طور مخفف Biodiversity خوانده می شود) یعنی گوناگونی یا تنوع گیاهان و حیوانات و دیگر موجودات زنده در یک ناحیه یا منطقه خاص.
تنوع زیستی همچنین به معنای تعداد یا فراوانی گونه های زنده مختلف در یک منطقه خاص است. دانشمندان گاهی تنوع زیستی را اکوسیستم (منطقه ای طبیعی مشتمل بر مجموعه ای از گیاهان، حیوانات و سایر موجودات زنده در یک محیط خاص فیزیکی و شیمیایی) می نامند.
تمام موجوداتی که در یک اکوسیستم زندگی می کنند از جمله انسان، بخشی از شبکه حیات هستند. هرگونه پوشش گیاهی و هر موجودی نقش بسیار مهمی در چرخه حیات دارد. گیاهان، حیوانات و انسان ها در تعامل با یکدیگرند و بر اساس آنچه هر کدام ارائه یا تولید می کنند مانند غذا، سرپناه، اکسیژن و غنی سازی خاک به یکدیگر وابسته اند.
حفظ گستردگی تنوع گونه ها در هر اکوسیستم برای حفظ شبکه حیات و حفظ تمام موجودات زنده لازم است.
شعار روز جهانی تنوع زیستی در سال ۲۰۱۷ با عنوان «تنوع زیستی و گردشگری پایدار» انتخاب شده است.






حفاظت از تنوع زیستی چه در سطح گونه ها و چه در سطح اکوسیستم، پایه و اساس مهمی را برای بسیاری از جنبه های گردشگری فراهم می کند.

مناظر زیبا و تنوع زیستی غنی می تواند در جذب گردشگر تاثیر فراوانی ذاشته باشد.
مدیریت صحیح گردشگری می تواند از طریق جذب منابع مالی به کاهش تهدید تنوع زیستی و افزایش جمعیت گونه های جانوری کمک شایانی داشته باشد. اما در مدیریت گردشگری پایدار می بایست به کاهش آسیب به اکوسیستم های طبیعی توجه ویژه ای داشت.
گردشگری پایدار علاوه بر جذب منابع مالی می تواند در ارتقای آگاهی و توانمندی جوامع محلی تاثیر بسزایی بگذارد.